Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:46

Експулсирането на руски дипломати може да доведе до нова Студена война, предупреди руски посланик

Експулсирането на руски дипломати може да доведе до нова Студена война, предупреди руски посланик Снимка: © Corbis Images

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервопаралитично вещество във Великобритания

може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервопаралитично вещество, припомня агенцията.

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервопаралитично вещество, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

Последно променена в Сряда, 04 Април 2018 00:47
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 466 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...