Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:11

Кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед, кметовете на кметства и новоизбраните общински съветници положиха клетва Избрана

д-р Мехмед Мехмед д-р Мехмед Мехмед

В присъствието на главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов,

на председателя на ОИК Ветово Стела Стоилова и на много граждани, новоизбраният кмет на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност на 11 ноември 2019 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След изслушване на химна на Република България и на Европейския съюз първото заседание на новия Общински съвет, по право, беше открито и ръководено от най-възрастния от всички новоизбрани съветници - Петко Ахмаков, известен юрист и бивш кмет на община Ветово.

 

 

 

В обръщението си към общинските съветници и присъстващите граждани той заяви:
„Искам да пожелая на всички ползотворна работа и да напомня, че когато населението на община Вятово е избирало общински съветници, то го е правило с надеждата да се изберат хора, които да бъдат отговорни, честни и трудолюбиви. Давала е гласа си за нас с вярата, че ще работим за тяхното благоденствие. Пожелавам на всеки общински съветник, от този момент нататък да загърби личните и партийните си пристрастия, да даде всичко от себе си за развитието на община Вятово и когато този мандат приключи всички ние да се радваме на уважението на населението заради добре свършена работа от нас".

Съгласно приетия дневен ред за първото заседание на общинския съвет последваха изявления на представените партии и коалиции и приветствия от официални лица.

Баки Солак от ДПС изказа благодарност на всички членове, симпатизанти и активисти, на всички структури на ДПС, които са работили безкористно и всеотдайно по време на нелеката кампания. „Благодаря на всички, които ни повярваха, които повярваха най-вече в себе си и не се уплашиха, заяви той. Благодаря и на тези, които не гласуваха за нашите кандидати. Уверявам ви, че от днес избраниците на ДПС ще оставят партийните си пристрастия, ще забравят натрупаната обида от предизборните дни, от днес ние сме представители само и единствено на гражданите на Ветово, Глоджево, Смирненски, Сеново, Кривня, Писанец и ще работим в името на това нашите населени места да станат едно по-добро място за живот за нас, за нашите родители, за нашите деца ...
Искрено се надявам предизборните страсти да са отшумяли, да покажем на избирателя, че се е доверил и изпратил в местния парламент наистина най-достойните кандидати. Нека бъдем на висотата на отговорностите, които ни повелява закона и да оправдаем доверието на нашите съграждани.", заключи Баки Солак

Георги Георгиев от БСП благодари на всички, които са подкрепили листата на БСП и кандидата за кмет в град Сеново. „През изминалия мандат доказахме, че общинския съвет като орган на местното самоуправление е една много важна част, но през миналия мандат показахме и какви не трябва да бъдат отношенията между общинска администрация и общински съвет, и станахме пример за неподражание, посочи той. Но изборите приключиха, фактите са налице. Оттук нататък диалога който се води в общинския съвет нека да бъде насочен единствено и само в спорове или дебати за по-добрия начин на живот на нашите съграждани. На новоизбраните кметове и на д-р Мехмед пожелавам успешен мандат, не само защото така трябва, а защото всички ние го дължим на всички от община Ветово", каза Георги Георгиев.

Бюрхан Абазов, народен представител от ДПС, поздрави всички общински съветници и новоизбрания кмет на община Ветово д-р Мехмед за това че са избрани да защитават интересите на жителите на общината. „Призовавам ви и вярвам, че политическите пристрастия ще останат на заден план, защото ви предстои сериозна работа в следващите месеци. Тя е свързана с осигуряване на финансова стабилност на общината, с подобряването на качеството на живот на съгражданите ни. Доверието е отговорност и шанс на всеки от вас да направи нещо градивно и позитивно за да може града ни да стане по-привлекателен, по-уютен, по-подреден, предпочитано място за живеене и така да го оставим нашите деца и внуци. Пожелавам ви да умножите експертизата, силите и действията си в полза на нашата община. Вярвам, че новоизбраните кметове на населени места и общински съветници ще работите всеотдайно, открито, отговорно, честно, прозрачно и изцяло в интерес на жителите на община Ветово". В края на приветствието си Бюрхан Абазов пожела ползотворна и успешна работа на всички съветници и кметове за един силен и успешен мандат.

Кметът д-р Мехмед Мехмед благодари на своето семейство и всички съпартийци, съмишленици и приятели, които са допринесли за изграждането му като политик и изрази надежда, че след четири години и гражданите да кажат, че е и успешен кмет.
„Вярвам, че при мен нещата случвайки се от втория път, са устойчиви и стабилни, заяви кметът. Това ми дава надежда, че доверието което всички ми гласувахте с тази сериозна подкрепа ще бъде оправдано и аз няма да ви подведа.
Преди малко ми беше връчен символичния ключ на Община Ветово. Най-отговорно заявявам, че този ключ, ще отваря вратата за всички жители на Община Ветово! Всеки е добре дошъл в моя кабинет. Който желае да инвестира в нашата община, който желае нашата община да се развива и нещо хубаво да се случва в нея, ще бъде добре дошъл. Надявам се след четири години проблемите в община Ветово да са по-малко.
Основното за което говорихме през изминалите месец и половина по време на предизборната кампания бяха свързани предимно с инфраструктурата".

По-нататък, кметът на Община Ветово д-р Мехмед посочи, че като бивш председател на общинския съвет осъзнава каква е силата и ролята на Общинския съвет и подчерта, че с нея всеки кмет трябва да се съобразява и че общинският съвет е двигателя на една община. „Пожелавам ви един успешен мандат! Дано през следващите четири години да намерим общ език в името на всички хора на община Ветово и след четири години да се поздравим с един успешен мандат и да кажем, че община Ветово е на картата на България, подчерта д-р Мехмед.

„Предизборната кампания беше тежка, изпълнена с омраза, лъжи и злоба. Надявам се в най-скоро време тази злоба да изчезне ...

Дайте ръка за ръка, от тук нататък, всички - кой с каквото може да направи така, че нашата община да стане по-красиво място за живеене. Аз най-отговорно заявявам, че ще положа максимума от усилията това за да се случи. Аз няма да се откажа докато не направя така, че голяма част от нашите млади хора да се завърнат по нашите родни места и след четири години тенденцията на намаляване на населението да е обратна".

В края на словото си кметът на община Ветово д-р Мехмед пожела успешна работа на всички и на добър час на общинските съветници.

Последва процедура по избор на председател на новоизбрания общински съвет. С тайно гласуване, единодушно и без нито един глас против, за председател на Общинския съвет във Ветово беше избран Петко Иванов Ахмаков.

 

 

 

 

 

 

 

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2019 13:09
Оценете
(10 гласа)
Прочетена 2434 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...