Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:00

Започват консултациите за определяне състава на ОИК във Ветово Избрана

Започват консултациите за определяне състава на ОИК във Ветово Снимка: © Лудогорие инфо

Във връзка с предстоящите избори за местна власт и необходимостта от сформиране на общинска избирателна комисия

кмета на Община Ветово е отправил покана до всички представители на парламентарно представени партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които не са парламентарно представени, но имат избрани техни членове на Европейския парламент.

Съгласно Изборния кодекс, при кмета на общината следва да бъдат проведени консултации за определяне състава на общинската избирателна комисия (ОИК). Не по-късно от 50 дни преди изборния ден, т.е. до 6 септември 2019 г., Централната избирателна комисия по предложение на кмета но общината назначава общинската избирателна комисия.

Консултациите между представителите на политическите партии в община Ветово ще се проведат на 20 август 2019 год., от 10 часа, в кабинета на кмета на общината.

Общият брой на членовете на общинската избирателна комисия в община Ветово (с до 150 избирателни секции) е 11 членове, включително председател, двама зам.-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е следното:

За ПП ГЕРБ - 4 членове;
За Коалиция „БСП за България" - 4 членове;
За Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО" - 1 член;
За ПП „Движение за права и свободи" - 1 член;
За ПП „Воля" – 1 член;
За Коалиция „Демократична България – Обединение" - 1 член.

В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на ОИК става 12 (четна число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на ОИК ( в случая това е „Обединени патриоти") и ОИК става 13 членове.

Последно променена в Четвъртък, 15 Август 2019 18:55
Оценете
(6 гласа)
Прочетена 721 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...