Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:57

С фанфари и песни посрещнаха ретро влака във Ветово Избрана

С фанфари и песни посрещнаха ретро влака във Ветово Снимка: © Ludogorie Info

Под звуците на фанфари и песента "Моя страна, моя България" жителите на град Ветово посрещнаха ретро влака, в който пътува генералният директор на БДЖ

и много други пътници като туристи. Перонът на гарата беше изпълнен с много граждани, които с нетърпение очакваха атракцията, а най-нетърпеливи бяха малчуганите облечени в ретро костюми.

Кметът на Община Ветово инж. Георги Георгиев приветства гостите с добре дошли и се обърна с топли думи към всички присъстващи и служители на железниците:
„Днес, след 150 г., ние с особено вълнение и чувство на гордост посрещаме ретро влака. С гордост, защото гара Ветово е една от първите гари построени на ж.п. линията Русе - Варна. Първата ж.п. линия по която преди 150 г. Мидхат паша пропътува това разстояние и обяви линията за открита", посочи той.

Инж. Георгиев подчерта, че железопътния транспорт е гръбнакът на транспортната схема в нашата страна и от него има нужда. Кметът на Община Ветово честити на всички забележителния юбилей и пожела здраве и много професионални успехи на служителите от ж.п. транспорта.

Влакъбеше истинска атракция за най-малките посрещачи – децата, които се качиха да се повозят и да се порадват на влака.

Последно променена в Неделя, 23 Октомври 2016 20:38
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 618 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...