Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 4:45

Празник на хляба и цветята организират във Ветово Избрана

Празник на хляба и цветята организират във Ветово Снимка: © Ludogorie Info

Празник на хляба и цветята организират Народно читалище "Н.Й.Вапцаров- 1909" г. и пенсионерската организация във Ветово. Празникът ще се проведе в петък, 22 април, от 15:30 часа

на централния площад като част от проекта "Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права", съобщават от културния институт.

Сребърни пътеки към доброто! Да остаряваш с достойнство - възможност да си полезен на останалите! Всичко това се съдържа в проекта "Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права", който се осъществява с подкрепата на Швейцарския червен кръст. Народно читалище "Н.Й.Вапцаров- 1909" г. и пенсионерската организация във Ветово бяха включени в този проект.

Организираният празник на хляба и цветята е в рамките на проекта и се осъществява с подкрепата на Областен съвет на БЧК в Русе и на Община Ветово.

Групите етноси от гр. Ветово ще покажат и разкажат за своя бит и традиции и свързаните с тях обредни хлябове, а богатата изложба на цветя ще допълни пролетното настроение.

Ще проличи и предварителната работа на всички участници, свързана със събирането на разнообразни легенди и рецепти, които свидетелстват за значението, ролята и многообразието им в народните традиции, както и за превръщането на междукултурния диалог в гражданското общество в дълготраен приоритет, обединяващ хората от различни етноси и мотивиращ ги да живеят заедно и да бъдат по-добри, да проявяват онази човечност един към друг и да предават доброто нататък...

В празника ще вземат участие: фанфарният оркестър към СОУ "В.Левски" с ПП с диригент Любомир Антонов, лазарска група към читалището с ръководител Теодора Георгиева, танцова формация „Суйгу" за татарски танци с ръководител Мерел Белберова и детски танцов състав "Ветовче" с ръководите Веселина Монова.

Празникът ще покаже и предварителната работа на всички участници, свързана със събирането на разнообразни легенди и рецепти, които свидетелстват за значението, ролята и многообразието в народните традиции. Така междукултурният диалог в гражданското общество се превръща в дълготраен приоритет, обединяващ хората от различни етноси и мотивиращ ги да живеят заедно и да бъдат по-добри, да проявяват онази човечност един към друг и да предават доброто нататък...

Последно променена в Сряда, 20 Април 2016 23:36
Оценете
(1 глас)
Прочетена 890 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...