Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 10:24

Сашо Цанков е назначен за изпълняващ длъжността кмет на Община Ветово

Сашо Цанков е назначен за изпълняващ длъжността кмет на Община Ветово Снимка: © Ludogorie Info

Областният управител на област Русе Стефко Бурджиев е назначил Сашо Цанков за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ветово, считано от петък – 18 октомври 2015 год.,

предаде репортер на Лудогорие инфо от общинския център.

Законът предвижда тогава, когато Общинският съвет не е избрал временно изпълняващ длъжността кмет, това да бъде направено със заповед на областния управител. Назначеният за временно изпълняващ длъжността кмет управлява Общината до полагане на клетва от новоизбрания градоначалник.

Напомняме, че съгласно Решение на Централната избирателна комисия от 3 септември, тази година, Сашо Иванов Цанков беше включен като член на Общинската избирателна комисия в община Ветово. Със свое Решение от 19 октомври, Общинската избирателна комисия във Ветово е прекратила пълномощията му като член на ОИК, считано от 17 октомври 2015 год. и въз основа на заповедта на областния управител той ще управлява Община Ветово до полагане на клетва от новоизбрания кмет на предстоящите местни избори.

Лудогорие инфо научи, че встъпването на Сашо Цанков в длъжност, в понеделник, е предизвикало известен смут в част от служителите на Общинска администрация поради опасения от извършване на светкавични кадрови промени. Голяма част от служителите са си пуснали отпуск или са в болнични. Междувременно двамата зам-кметове Исмаил Селим и Ивайло Кадишев потвърдиха, че са били предупредени вече, че ще им бъдат прекратени трудовите договори.

От екипа на новоназначения изпълняващ длъжността кмет опровергаха твърденията на опонентите им за „чистка" и поясниха, че Сашо Цанков е подчертал, че редови служители няма да бъдат уволнявани и че ги е призовал да изпълняват съвестно и добронамерено задълженията си за да се гарантира нормалното функциониране на Общинска администрация.

Последно променена в Вторник, 20 Октомври 2015 18:27
Оценете
(6 гласа)
Прочетена 1756 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

1 коментар

  • Връзка на коментара Нина Вторник, 20 Октомври 2015 16:58 публикуван от Нина

    18 октомври доколкото гледам календара е неделя. Не мога да си обясня как тази Общинска избирателна комисия освобождава свой член, като те са назначени от ЦИК. Явно Ветовската ОИК е над централната избирателна комисия. Малко да цитирам и ЗМСМА "За временно изпълняващ длъжността кмет на община или район се избира един от заместник-кметовете, ако няма назначен заместник-кмет за вр. и.д. кмет се избира по предложение на общински съветник.". Е за какво си говорим. Всичките са за прокуратурата. Такова чудо не е било. Хора от улицата да управляват. По тая логика и тия дето се водят на отчет в Психодиспансера може да свършат работата на ГЕРБ и ДПС. Съжалявам, че живея в тази община и, че такива хора ще ни управляват.

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...

  1. ТОП
  2. КОМЕНТАРИ
  3. ТАГ