Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 10:00

Д-р Мехмед Мехмед: Ще изведем Община Ветово на по-високо, европейско ниво Избрана

Д-р Мехмед Мехмед: Ще изведем Община Ветово на по-високо, европейско ниво Снимка: © Ludogorie Info, М. Камбешев

Председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан, придружаван от Ферихан Ахмедова – народен представител и областен председател на ДПС в Русе, Ахмед Ахмедов –

народен представител от Разград, Нигяр Сахлим и Бюрхан Абазов, пристигна в четвъртък във Ветово за да подкрепи кандидата на ДПС за кмет на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

След представяне на кандидатите за кметове и общински съветници, на сцената, пред микрофона, с продължителни аплодисменти и овации, беше посрещнат кандидата за кмет на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед. Той приветства с „добре дошли" всички присъстващи, привърженици, симпатизанти и граждани, и изрази изключителното си задоволство от факта, че сред множеството от хора вижда представители на всички населени места и на всички етноси и религии, които съставляват населението на община Ветово.

Заставам тази вечер пред вас не като вашия зъболекар, не като д-р Мехмед, а като кандидата за кмет на ДПС, продължи той.

Преди 15 години, когато завършвах образованието си, дадох Хипократова клетва, в която се казва, че „ще се грижа за здравето на всеки гражданин на тази страна", в частност и на тази община. Мисля, че през изминалите 15 години доказах, че мога да го правя, и че се отнасям по един и същи начин към всички жител на тази община. Това ми дава основание да застана днес пред вас и да заявя, че съм се нагърбил с тежката задача и отговорност – да върна Община Ветово на Движението за права и свободи ! Последваха бурни овации и възгласи „Да!".

И както 15 години се грижих за вашето здраве и за вашите усмивки, така тук ви обещавам, че ако сменя синята престилка с този костюм, все така ще продължа да се грижа за вашите по-добри дни в съвременна Европейска България, подчерта кандидатът за кмет на Община Ветово.

По-нататък, в обръщението си към всички привърженици и избиратели, дошли да го подкрепят на предизборния митинг - концерт, д-р Мехмед посочи кое го е мотивирало да участва на тези избори като кандидат за кмет на Община.

Доста хора, с които съм разговарял, ме питаха: „Докторе, докога ще търпим този стил на управление в Община Ветово? Направете нещо за да го променим!", продължи той и изброи част от причините, които са му дали основание да се включи в предизборната надпревара.

От осем години съм общински съветник и от близо наблюдавам процесите които се случват в Община Ветово. Няколко са основните проблеми, които пречат тя да бъде европейска Община. На първо място, това е начина и стила на управление, който се припокрива с едноличният стил на управление: „аз казвам", „аз мога", „аз правя". Ние направихме много през последните три години за да променим този подход. И това се вижда от работата на Общинския съвет, в който Движението за права и свободи имаше мнозинство, отбеляза д-р Мехмед. Той обеща пред привържениците, че ако стане кмет ще промени стила на работа в Общината и добави, че не случайно на плакатите на Движението пише „Ние можем", а не „аз мога".

На второ място, като друг сериозен проблем на общината, кандидатът за кмет посочи лошата и некачествена инфраструктура на общината и я сравни с тази в съседните общини – Кубрат, Исперих, Завет и Цар Калоян, всички ръководени от Движението за права и свободи.

В предизборната си реч пред избирателите, на площада във Ветово, д-р Мехмед обеща, че ако бъде избран за кмет през идния мандат, ще работи за максимално усвояване на средствата от европейските фондове, защото 2020 година е крайният срок за да може това да се случи. Той подчерта, че друг важен негов приоритет ще бъде прозрачното управление. Управление, реализирано заедно с всички вас, защото аз съм един от вас, и това няма да го забравя, бъдете сигурни, увери присъстващите той. Последваха бурни овации в подкрепа на казаното.

Обръщайки се към Председателя на ДПС Лютви Местан, кандидатът за кмет на Община Ветово д-р Мехмед предложи публично, по време на митинга, да бъде подписан един предварителен Обществен договор за ангажиментите, които той ще поеме към гражданите на община Ветово, ако бъде избран за кмет. Огласен беше и самият договор, чието съдържание информационният сайт Лудогорие инфо предоставя на вниманието на огромната си аудитория.

Обществен договор за управление на Община Ветово:
Днес, 8 октомври, 2015 год. се сключва настоящият обществен договор между кандидата за общински кмет от ДПС д-р Мехмед Мехмед и жителите на Община Ветово.
Предмет на договора: С избирането ми за кмет на Община Ветово се задължавам: първо, да бъда кмет на всички жители на общината, без оглед на етническа принадлежност и религия (бурни аплодисменти). Второ, да се отчитам на всяко тримесечие пред жителите на всяко населено място и да получа задачите си за новите три месеца (бурни аплодисменти).
Трето, да подготвя проекти за европейските програми с цел максимално усвояване на европейските средства ( аплодисменти). Четвърто, да изразходвам законосъобразно и целесъобразно всеки лев от общинския бюджет и европейските фондове (аплодисменти).
Както всеки договор, така и този има две страни: жителите на община Ветово – това е урната, и вашият подпис ще бъде на 25 октомври с бюлетина № 1 ( бурни аплодисменти в подкрепа на казаното), а от другата страна пише – кмет на Община Ветово – д-р Мехмед. Днес аз ще подпиша този договор и това ще бъде първият документу подписан от мен като кмет на Община, а на 25-ти вие ще го подпишете с бюлетина № 1 ( бурни аплодисменти и възгласи „ДПС").

Благодаря на всички за това, че уважихте представянето на нашата листа, каза в заключение д-р Мехмед. Аз съм сигурен, че в екип ние ще направим така, че да изведем Община Ветово на едно по-различно, по-добро, по-високо, европейско ниво. Благодаря ви, бъдете живи и здрави, и на 25-ти с № 1 в бюлетината. Още при самото избиране Всевишният го е казал – ние сме № 1. Благодаря ви ! Последваха бурни аплодисменти, възгласи „ДПС" и овации в подкрепа на кандидата на ДПС за кмет на Община Ветово.

Общественият договор, предложен и огласен от кандидата за кмет на Община д-р Мехмед Мехмед, беше преподписан с готовност и от областния председател на ДПС в Русе и народен представител Ферихан Ахмедова, както и от председателя на Движението за права и свободи Лютви Местан.

Те аргументираха решението си с готовността както за поемане на ангажименти, така и за споделяне на част от отговорността по така подписания обществен договор между кандидата на ДПС за кмет на Община и избирателите от община Ветово. 

Последно променена в Събота, 31 Октомври 2015 00:18
Оценете
(16 гласа)
Прочетена 2422 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...