Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 10:15

Фолклорен състав от Турция гостува в село Смирненски Избрана

Фолклорен състав от Република Турция гостува на жителите на село Смирненски на 5 март тази година. Младите танцьори и изпълнители от гр. Назилли,

област Айдън в Република Турция, идват в село Смирненски след успешно представяне на кукерския фестивал в гр. Широка лъка и в гр.Девин. Съвместният концерт под надслов „Вечер на дружбата и приятелството" се проведе в салона на местното читалище. Програмата започна с няколко изпълнения на децата от Основно училище „П. Р. Славейков", след което на сцената излязоха гостите от гр. Назилли, които представиха своята близо двучасова темпераментна програма пред жителите на село Смирненски.

След бурни овации и аплодисменти на публиката гостите от Република Турция бяха поздравени от кмета на село Смирненски Зияфет Тахиров. Специално приветствие поднесе и кметът на Община Ветово инж. Георги Георгиев, който връчи на всеки от гостите по един плакет на община Ветово и традиционната българска мартеница с пожелание за здраве и щастие.
На концерта присъстваха и Бюлент Гайтанов – председател на Общинския съвет и Исмаил Селим – зам. Кмет на Община Ветово.
Гостите от Република Турция, водени от зам. кметовете на гр. Назилли господата Мустафа Аккая и Месут Ердемир, както и общинските съветници Е. Юзбек, М. Кошар и Ъ. Карасулу отвърнаха на изразеното внимание с покана за участие на домакините в техния фолклорен фестивал през месец септември в гр. Назилли, Турция.

(Лудогорие инфо)

Последно променена в Вторник, 12 Март 2013 16:30
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1187 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...