Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:21

Преглед на музейни анимации в страната е организиран в Шумен от Регионалния исторически музей

Преглед на музейни анимации в страната е организиран в Шумен от Регионалния исторически музей Снимка: © Лудогорие инфо

Регионалният исторически музей /РИМ/ в Шумен организира Преглед на музейни анимации в страната на 28 и 29 юни.

Второто издание на инициативата е посветено на 115-годишнината от основаването на културната институция, в която са заявили участие специалисти от музеи и преподаватели от страната. Това съобщиха днес от музея в областния град.

В два панела - теоретичен и практически, ще бъдат проследени дейностите, съпровождащи стандартното експониране на артефакти в различните музеи в страната, с акцент върху образователните програми.

Официалното откриване е утре, от 13.00 часа, в лекционната зала на музея. След него, под формата на доклади и презентации, специалистите ще споделят своя опит в тази насока.
На 29 юни, в откритите площи около сградата на музея, ще бъдат показани анимации и атракции, развивани в музейна среда. Ще бъдат демонстрирани различни възможности за интерактивна работа с посетители, най-вече с деца. Това е една от основните групи публики, важни за всеки български музей във функцията му не само на пазител на артефакти, но и като образователна организация, отбелязват от РИМ - Шумен.

От там допълват, че в рамките на инициативата "Колиба от мамутски кости" ще сглобяват от Регионален исторически музей в Русе. "Времето както в древността" ще измерват от музея в Кюстендил. "Възрожденски урок по взаимоучителната метода" ще проведат от Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна. Домашните занятия в бита на българите ще припомнят от Етнографски музей на открито "Етър". В инициативата се включват и още няколко български музея.

Регионалният исторически музей в Шумен ще представи и анимации, насочени към най-малките посетители на централната им експозиция, като и в къщите - музеи "Панайот Волов" и "Добри Войников".

Демонстрациите на 29 юни ще бъдат със свободен достъп, допълват от РИМ - Шумен.

Последно променена в Четвъртък, 27 Юни 2019 22:44
Оценете
(1 глас)
Прочетена 112 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...