Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:22

Полицаи задържаха помагач на телефонни измамници в Нови пазар

Полицаи задържаха помагач на телефонни измамници в Нови пазар Снимка: © Лудогорие инфо

Полицейски служители от Нови пазар задържаха помагач в телефонна измама и опазиха спестявания в размер на 11 100 лева на 79-годишна местна жителка,

съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Шумен.

Вчера преди обяд в оперативната дежурна част на РУ- Нови пазар от жители на града и чрез телефон 112 били получени над десет обаждания за опити за измами. Веднага била направена организация и на терен били изведени униформени и цивилни полицейски служители.

В района на едно от училищата полицаи забелязали мъж, който вървял по една от улиците, оглеждал се и говорил по телефона. Последвали го и видели, че излиза с торба от двора на една къща. Малко след това се върнал на същия адрес и взел още нещо, като не спирал да говори по телефона. Спрян бил за проверка и била изяснена самоличността му- С.К./48г./ от село Войвода.

При извършения личен обиск от него били иззети общо 11 100 лева, поставени в торба и буркан. Парите били предадени от 79-годишна жена, за да "подпомогне действията на полицията" за залавяне на измамници.

Мъжът обяснил, че бил нает за работа по телефона. Предният ден получил обаждане от непознат, който се представил за собственик на фирма в Нови пазар. Казал на С.К, че му трябвали хора, които да ходят по адреси в града, за да вземат документи и капаро за различни услуги. Мъжът, който бил безработен се съгласил, след като му било обещано добро заплащане.

С.К., който не е криминално проявен, е задържан в полицейското управление в Нови пазар.
Работата по случая продължава. Уведомен е дежурен прокурор в РП- Нови пазар. Образувано е досъдебно производство.

Последно променена в Събота, 05 Януари 2019 19:29
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 206 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...