Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:20

Възможно е водата в Шумен да не поскъпне

Водата в Шумен може да не поскъпне, ако бъде взето такова решение от Общото събрание на местното ВиК, се казва в становище на водното дружество.

"Водоснабдяване и канализация - Шумен" ООД е дружество, което е собственост на държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството като принципал и десетте общини в област Шумен, които са съдружници и формират управляващия орган на дружеството - Общо събрание. Същевременно те са и собственици на активите. По силата на тези обстоятелства ВиК операторът изпълнява решенията взети от Общото събрание на дружеството, се отбелязва в становището.

В него се припомня, че областният управител Стефан Желев и кметът на Шумен Любомир Христов се обявиха против решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което цената на водата беше увеличена на 3,40 лв.

Стартира процедурата по изграждане на пречиствателната станция за питейни води. Предстои и обявяването на обществена поръчка за изграждане на довеждащ водопровод от яз. "Тича". Благодарение на доброто взаимодействие между местната, централната власт и европейските институции ще се осъществят дейности, чиято прогнозна стойност надхвърля 79 млн. лв. Реализирането им ще подобри качеството на водата и ще намали значителните загуби по довеждащия водопровод от яз. "Тича", допълват от местното ВиК.

Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 18:07
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 169 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...