Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 3:06

Георги и Рая са най-предпочитаните имена в Шуменска област

Георги и Рая са най-предпочитаните имена в Шуменска област Снимка: © Лудогорие инфо

Георги е най-разпространеното име сред новородените момчета в Шуменска област през 2017 г. Другите най-популярни мъжки имена са Никола и Мартин.

Това съобщиха днес от Териториалното статистическо бюро ТСБ.

Сред най-предпочитаните мъжки имена са още Теодор, Алекс, Александър, Борис и Димитър.

При новородените момичета през миналата година, най-предпочитаното име е Рая. Следват Габриела, Виктория и Симона. Често срещани имена са още Сияна и Никол.

През 2017 г. новородените деца в област Шумен са наречени с 591 различни лични имена (678 през 2016 година). През изминалата година се запазва тенденцията за по-голямо разнообразие на имената при момичетата (315 имена), отколкото при момчетата (276 имена), макар че разнообразието е по-малко от предходната година. С две лични имена са записани четири новородени, отбелязват от ТСБ.

От там уточняват, че при момичетата тенденцията на навлизане на нетрадиционни имена е по-силно изразена, в сравнение с момчетата.

В област Шумен, най-често срещаното мюсюлманско име при новородените момчета е Мерт, следвано от Анъл и Емир, а при момичетата - Мелиса, следвано от Дефне и Еда, които са еднакво предпочитани, допълват от ТСБ.

Последно променена в Четвъртък, 08 Март 2018 12:16
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 117 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...