Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:07

Продължава премахването на незаконни кабели в Шумен

Продължава премахването на незаконни кабели в Шумен Снимка: © Лудогорие инфо

Община Шумен ще продължи принудително да премахва незаконно изградената въздушна оптична мрежа на кабелните и интернет доставчици в областния град,

съобщи на пресконференция зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров.

Отстраняването им ще започне на 8 януари 2018 г. За целта общинската администрация е обявила обществена поръчка и ще наеме фирма, която ще премахва кабелите, отбеляза Тодоров.

По думите му за шест месеца са премахнати около 11 километра кабели в Шумен, което е струвало на общината около 10 000 лева.

"Общината се чувства безсилна на моменти да разреши този проблем; призоваваме да се включат прокуратура и полицията, тъй като през изминалата година отстранените кабели, основно по лампите и закачени на уличното осветление, отново са възстановени от някой от фирмите", уточни Тодоров.

Той отправи призив към гражданите, които сключват договори за електронни услуги, да се интересуват каква е кабелната линия и откъде преминава.

По думите му нито една фирма не си е признала, че е прекарала наново кабели. Възстановяването им става след 17.00-18.00 часа, или в почивните дни, и трудно може да се установи чия собственост са, каза още Тодоров.

Той-допълни, че по-големите доставчици на телевизионни и интернет услуги изпълняват условието на общината да прекарат подземна кабелна мрежа.

Последно променена в Вторник, 12 Декември 2017 19:44
Оценете
(1 глас)
Прочетена 148 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...