Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:51

В Сеново отбелязаха Месеца на Европа

В Сеново отбелязаха Месеца на Европа Снимка: Ивелина Тодорова

С празничен концерт и кулинарна изложба в читалище "Нов живот 1894г." в гр. Сеново беше отбелязан "Месеца на Европа". Инициативата се проведе във връзка с отбелязването на Годината на гражданите 2013г.

Събитието бе осъществено благодарение на съдействието и подкрепата на Областна администрация - Русе, Съюза на народните читалища в България, Областния информационен център и кметство Сеново.

Събитието беше уважено от заместник областния управител д-р Андриан Райков, много жители и гости на Сеново, а домакинството бе в лицето на кмета на града Инна Георгиева.

Заместник областният управител откри концерта като заяви, че се надява събитията през тази година да бъдат едно своеобразно продължение на успешно проведената през 2012г. седмица "Европа - България". Той заяви, че в Годината на гражданите ни се предоставя една добра възможност още веднъж да оценим нашите права и задължения, които са определящи за бъдещото развитие на страната ни.

Концертът премина с богата програма на местни състави, изпъстрена с танци и песни на различните етноси. Участваха певческа група „Капанска китка"с ръководител Д. Русева, танцов клуб „Играорци" от Сеново, ВГ „Лудогорски искри", група за ромски фолклор, ученици от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий", Вергил Ибрям и младият певец Петър Тодоров, който през ваканцията взе участие в гала-спектакъл на модата и талантите на Арт компания "Нови Звезди" с водещ Драго Драганов.

След концерта гостите имаха възможността да разгледат и опитат от вкусните изкушения в кулинарната изложба. Кулинарните творения бяха старателно подготвени от жителите на Сеново.

Последно променена в Вторник, 30 Април 2013 20:47
Оценете
(6 гласа)
Прочетена 1629 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...