Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:39

Петър Тодоров жъне успехи на сцената Избрана

Петър Тодоров Петър Тодоров

13-годишният талантлив русенец Петър Тодоров пожъна нов успех, този път на Световния фолклорен шампионат,

който се проведе в Бургас.

Малкият изпълнител грабна сърцата на жури и публика със своите песни – „Пиринска младост", „Песен за българката", „Дива" и "Посмотри какое лето" от репертоара на руската поп звезда Филип Киркоров. Момчето бе бурно аплодирано, а журито му присъди безапелационно златния медал.

Петьо бе удостоен с още няколко специални награди, сред които са отличията за откритие на конкурса и за съществен принос в съхраняването и развитието на традиционното изкуство, Лауреат.

Талантът на Петър беше подобаващо оценен и от известния български композитор Стефан Диомов - „бащата" на „Тоника". „Браво! Много хубаво пееш!", го похвали той и му предрече още много успехи

Освен участието си в Световния фолклорен шампионат, Петър Тодоров използва престоя си край морето, за да заснеме видеоклип в Несебър.

Младият певец се продуцира от Петя Данданова и организация "Нови звезди" в гр. София.

От началото на годината до сега Петър гастролира като изпълнител в Софийския цирк и на редица други места в София. Взе участие и в традиционния събор на село Николово, общ. Русе, за който получи специална покана от организаторите.

Други негови изяви са свързани с участията му в събора „Лудогорие 2012" в местността „Пчелина" край гр. Разград и Панаира на киселото мляко в Разград, където той срещна свои стари приятели – актьора Илия Деведжиев и известната певица Петя Буюклиева и нейният екип. Те го поканиха за участие в техен конкурс.

Осем дни от юли младият талант прекара на българското Черноморие в комплекс Емералд, където бе поканен като гост - певец на Световния конкурс за таланти и красота. Оттам останаха незабравими приятелства с деца от Венецуела, Русия, Абхазия, Татарстан и други. Организаторите на фестивала връчиха специална награда на Петър - златна статуетка с микрофон.

Участниците бяха посрещнати и в Областната управа на Бургас, където всяко дете подари и получи подарък.

Друга вълнуваща и незабравима среща през лятото, беше с Бедрос Киркоров на концерт на Ф. Киркоров в Бургас. Бедрос отдели подобаващо внимание на Петър, получи негови изпълнения и се очакват нови срещи.

Последно променена в Четвъртък, 14 Март 2013 12:57
Оценете
(9 гласа)
Прочетена 1124 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...