Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:59

Обучението в електронна среда в област Русе преминава безпроблемно

Росица Георгиева Росица Георгиева

Обучението в електронна среда в област Русе преминава безпроблемно. Това заяви началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева.

По думите й всички 70 училища в региона са създали различни варианти за влизане в електронна среда. На места е имало за кратко прекъсване на интернет връзката.

Георгиева каза, че 18 учители са заявили, че нямат компютри, в дома си. Устройства ще им бъдат предоставени от съответните училища, в които работят.

Георгиева каза още, че 984 ученици от общо 21 000 в областта също нямали компютър или интернет в дома си. По думите й това са деца от социално слаби и уязвими групи.
"Медиаторите и социалните работници, при спазване на изискванията за хигиена, ще им предоставят хартиени варианти със задачи за седмицата", каза Георгиева.
Тя даде пример, че се е включила в онлайн класна стая на професионалната гимназия по туризъм.
"Учениците имаха час с учителя по теория на готварството. Някои от децата бяха дори с униформи. Много е вълнуващо за тях", коментира Георгиева.

Началникът на Регионалното управление на образованието обясни, че при обучението в електронна среда се спазват изискванията за работа с дисплей. За малките деца - от първи до четвърти клас, определеното време е не повече от 20 минути по даден учебен предмет, а при големите - от пети до 12 клас, не повече от 30 минути.

Последно променена в Вторник, 17 Март 2020 16:36
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 449 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...