Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:02

Началника на КАТ в Русе апелира за законова промяна Избрана

Началника на КАТ в Русе апелира за законова промяна Снимка: © Лудогорие инфо

Необходима е промяна в законодателството за по-ефективно събиране на санкциите, наложени на чуждестранни шофьори

за нарушение на правилата за движение по пътищата у нас. Това коментира пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов.

Според статистиката на КАТ за първите осем месеца на тази година на територията на област Русе са регистрирани 1074 нарушения на чуждестранни шофьори - предимно румънци, има също граждани на Турция, Молдова, Северна Македония, Украйна и други. Издадени са 146 акта, 94 фиша и 834 електронни фиша за превишена скорост. По думите на Манов всички глоби се изпращат до нарушителите и те ги получават.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе обясни, че според сегашното законодателство съставянето на акт на чуждестранен шофьор изисква предявяване на нарушението на съответния майчин език, след това издаване на наказателно постановление и връчване. Има и седемдневен срок, в който наказателното постановление трябва да влезе в сила, тъй като нарушителят има право да обжалва.

Манов каза още, че от началото на годината в Русенско са извършени общо 36 751 нарушения по пътищата. Съставени са 5089 акта, 12 686 фиша и 18 358 електронни фиша.

Последно променена в Петък, 06 Септември 2019 16:02
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 657 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...