Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:59

Баща нанесе побой на социални работници в Русе Избрана

Баща нанесе побой на социални работници в Русе Снимка: © БГНЕС

37-годишен мъж бе арестуван от полицията заради нанесен побой на социални работници от отдел „Закрила на детето" в Русе.

Инцидентът е станал в офиса на отдела, когато е трябвало да предаде 5-годишния си син на приемно семейство. На извършителя е повдигнато обвинение в хулиганство.

Детето е било отнето от биологичното си семейство още преди година, след сигнали от детското отделение на болницата за неглижиране от страна на близките му. Със съдебно решение е било дадено за отглеждане в приемно семейство, което обаче се е отказало впоследствие заради агресивното поведение на биологичния баща. В деня на инцидента детето е било при баща си с разрешение на отдела за закрила на детето и е трябвало да бъде предадено на второто си приемно семейство. Бащата обаче е отказал, започнал е да дърпа сина си и е нападнал с юмруци в лицето началника на отдела Милена Неделчева и нейна колежка.

Двете са подали жалба в прокуратурата. Нападателят е добре познат на органите на реда, а преди четири години е арестуван и по обвинение за търговия с гласове.

Според социалните причините за агресията е фактът, че детето е било освидетелствано от ТЕЛК с 50 % инвалидност заради астма и бащата е трябвало да вземе солидна сума помощи със задна дата. Предаването на детето на приемно семейство е попречило на мъжа да вземе средствата.

Последно променена в Вторник, 17 Април 2018 22:02
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 2555 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...