Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 9:39

Удължава се ваканцията на учениците от Русенска област Избрана

Удължава се ваканцията на учениците от Русенска област Снимка: © БГНЕС

Във връзка с влошената зимна обстановка – критично ниски температури, съчетани със силен вятър, снегонавявания и преспи, се удължава ваканцията на всички ученици от Русенска област

до 1 март 2018 год. (четвъртък) включително.

Кметът на Община Ветово - инж. Георги Георгиев също е издал заповед за обявяване на 1 март 2018 год. за неучебен ден за учениците от I до XII клас и за децата от подготвителна група. Като мотиви за спиране на учебния процес, освен изброените по-горе фактори, кметът на Община Ветово посочва и невъзможността на отоплителните инсталации в учебните заведения да постигнат необходимите температури за нормално и безопасно пребиваване в помещенията, както и предприемането на мерки, целящи обезпечаване на здравето и живота на децата и учениците при екстремните атмосферни условия.

По информация на Регионалното управление на образованието в Русе, очаква се министърът на образованието Красимир Вълчев да се произнесе по предложението на кметовете на общини за удължаване на ваканцията до 2 март 2018 г. (петък) включително, което своевременно ще бъде сведено до знанието на всички директори на училища в региона.

Последно променена в Четвъртък, 01 Март 2018 00:32
Оценете
(4 гласа)
Прочетена 1152 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...