Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:54

Русенци ще плащат по-висок данък "сгради" Избрана

Русенци ще плащат по-висок данък "сгради" Снимка: © Ludogorie Info

Русенци ще плащат по-висок данък "сгради" от следващата година. Това приеха днес общинските съветници по време на сесия на Общинския съвет в крайдунавския град.

Вместо досегашните 1,2 промила върху данъчната оценка на жилищните си имоти, те ще плащат по 2 промила. След дълги спорове със "За" гласуваха 30 общински съветници, 16 бяха против, а един се въздържа.

Кметът на Русе Пламен Стоилов обясни, че допълнителните приходи в бюджета от увеличението на данъка ще бъдат около 3,2 млн. лева годишно.

"Това е годишен данък, който е абсолютно поносим за всички. Увеличаването се налага да преодолеем несъответствието на данъчната политика на общината с тази на бързо развиващите се градове в страната. Да пропуснеш да увеличиш бюджета с малко повече от 3 млн. лева на година е безотговорно в управлението. Когато имаш амбициозна програма да развиваш инфраструктурата в града и да го правиш все по-модерен, не трябва да подценяваш възможностите да увеличаваш бюджета. С тези 3,2 млн. лева ще можем целево да осигуряваме много дейности", обясни Стоилов.

Последно променена в Неделя, 18 Декември 2016 19:04
Оценете
(1 глас)
Прочетена 573 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...