Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:33

Областна администрация Русе с призната добра практика Избрана

Областна администрация Русе с призната добра практика Снимка: © Ludogorie Info

На 05.12.2016 г.,в Националния дворец на културата в София се проведе церемония по награждаване на отличените в Конкурс за добри практики 2016 година, организиран

от Института по публична администрация.

Областна администрация Русе участва в категория „Открито управление" с Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания.

Заместник областният управител на област Русе, Станимир Станчев благодари на организаторите и запозна присъстващите в ретроспекция с дейността на Съвета и с организирането на фестивал „Светът е за всички". Той допълни, че фестивалът се провежда в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.Инициативата протича в рамките на два дни – с изложба и богата музикална програма. Фестивалът допринася хората с увреждания да излязат извън обичайната си среда, да преодоляват социалната изолация, да реализират алтернативни форми на общуване по между си и да създават нови социални контакти.

В тазгодишното осмо издание на фестивала се включиха 656 участници от 4 области – Русе, Разград, Шумен и Велико Търново,а гостите бяха над 1300.

За участието си в конкурса, Областна администрация Русе получи грамота, а добрата практика ще бъде включена в сборник с добри практики за 2016 г.

Това е втората практика на Областна администрация Русе, включена в обучителните програми на Института по публична администрация. Първа е „Системата за обмен на знания" за 2014 г.

Между 28-те областни администрации, Русенската е единствената с признати две практики за добри, които са включени в електронната система на ИПА.

Плодотворното партньорство между Областна администрация Русе и Института по публична администрация е от години и предстои подписването на споразумение за сътрудничество.

Последно променена в Петък, 09 Декември 2016 13:58
Оценете
(1 глас)
Прочетена 391 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...