Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:39

Банков обир в Русе чрез дупка в стената Избрана

Банков обир в Русе чрез дупка в стената Снимка: © БГНЕС

Тази сутрин в Русе, банкови служители на Пощенска банка, установяват и подават сигнал към полицията, за неправомерно нахлуване в помещение на банката, в което се съхраняват парични средства,

предаде кореспондентът на Агенция БГНЕС в Русе.

Установено е, че отворът е направен през почивните дни, когато банката е затворена, чрез пробиване на стена, от страна на подземни обществени гаражи. От полицията потвърдиха първоначалната информация и допълниха: „Тази сутрин в 08:28 е подаден сигнал за кражба на пари от офис на пощенска банка. На място е пристигнала дежурна оперативна група, към момента продължава огледа на произшествието. Това, което към момента е установено, че от съседно помещение чрез отвор е проникнато в помещение където се съхраняват паричните средства. Технологично огледа не е приключил, поради което и към момента не е установена точна парична сума, която е предмет на кражбата. Най-вероятно има взети пари, но към момента сумата не е установена." заяви старши комисар Теодор Атанасов.

В подземните гаражи няма инсталирано видеонаблюдение и не се дава информация, колко голям е направения отвор, нито от кое ниво на подземното съоръжение е проникнато. Целия ден бяха разпитвани собственици и наематели на гаражните клетки. По непотвърдена информация, най-вероятно става за участие на вътрешен човек. Отворът е бил прецизно направен, за да съвпадне с ниво на стелаж в банковия трезор, където са се съхранявали 100 левови банкноти. Пак по неофициална информация липсват около 50 пачки. Тепърва ще се прави пълна ревизия, за да се установи точната открадната сума. За целия ден банковият клон остана затворен за граждани.

Последно променена в Понеделник, 28 Март 2016 23:08
Оценете
(1 глас)
Прочетена 979 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...