Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:54

Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС в Русе Избрана

Дауд Ибрям Дауд Ибрям

Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС Русе. Той беше избран единодушно от всички делегати на провелото се днес отчетно-изборно събрание,

съобщи Дарик - Русе.

Ибрям беше и единственият кандидат за овакантеното от депутата Ферихан Ахмедова място. Кандидатурата му бе издигната от общинските организации в Русе, Ветово, Сливо поле и Борово.

Самата Ахмедова направи доста критичен анализ на резултатите от последните местни избори, като бе отчетено, че Движението за права и свободи има само 9 кметове на кметства и 23 общински съветници в цялата област. По думите й, ангажиментите й в парламента са се отразили на областната организация, затова тя сама предложи да бъде сменена. Уставът на партията също не позволява на депутатите да заемат поста.

Една от основните задачи на новия областен председател ще бъде да стегне партията и да я подготви за предстоящите президентски избори.

На конференцията бяха определени и делегатите за националната конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април в София, както и членове ка Контролната комисия. Предвид резултатите от последните парламентарни избори Русе има право на общо 21 делегати

Гости на конфернцията бяха съпредседателят Рушен Риза и депутати от Силистра, Плевен и Разград, областните лидери на БСП и СДС Божидар Йотов и Драгомир Дамянов. Кметът Пламен Стоилов прати поздравително писмо на делегатите на конференцията.

Последно променена в Понеделник, 11 Април 2016 23:37
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 2168 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

2 коментара

 • Връзка на коментара Ludogorie info Понеделник, 11 Април 2016 23:26 публикуван от Ludogorie info

  Благодарим Ви за изразеното мнение и дадените препоръки относно забелязани отклонения от правописа в текста на статията „Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС Русе“. Лудогорие инфо поднася своите искрени извинения за допуснатото от редактора недоглеждане, което се дължи преди всичко на предоверяване на първоизточника на новината – утвърдена национална медия, която е упомената в статията. Редакцията разполага с линка към оригиналния текст и може да го предостави при необходимост.
  Що се касае до абсурдното Ви твърдение, че „голяма част от населението в Лудогорието трудно чете български“, ще си позволим да не се съгласим с Вас, тъй като това категорично не отговаря на истината. Вероятно Вашата представа за Лудогорието е от 50-те години на миналия век, когато този район наистина беше един от най-изостаналите в България. Няма да се спираме на причините, които са свързани с държавната политика от онова време.
  Считаме обаче, че и асоциациите, които правите в коментара си между правопис на текста и население на региона са крайно нелогични и некоректни. Погрешна е и представата Ви за сайта Лудогорие инфо, който навярно възприемате като някаква регионална медия, насочена към точно определен кръг от населението, което „трудно чете български“ и според Вас би се затруднило да разгадае смисъла на визирания по-горе текст. Нека да уточним все пак, че сме в 21 век и, че сайтът Лудогорие инфо се развива при условията на най-високите информационни и комуникационни технологии и само поради този факт той е в състояние да достигне до всеки човек и във всяко кътче на Земното кълбо, където има интернет.

  Лудогорие инфо уважава и цени мнението на своите читатели ! Медията е отворена за изразяване на аргументирани мнения, становища и предложения, но под никаква форма няма да допуснем да надделее езика на омразата и нагнетяването на напрежение от политически, социален, етнически и друг характер.

 • Връзка на коментара Старев Понеделник, 11 Април 2016 15:48 публикуван от Старев

  Трябва да се пише правилно, за да се разбере смисъла на изречението. Трябва "По думите й , ангажиментите й в парламента..... ", а иначе с това "и" без ударение, както е написано, излиза глупост. Да не говорим, че голяма част от населението в Лудогорието трудно чете български.

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...