Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 10:11

През септември ремонтират Часовниковата кула в Разград

През септември ремонтират Часовниковата кула в Разград Снимка: © Лудогорие инфо

През следващия месец ще бъде извършен ремонт на механизма на Часовниковата кула в Разград.

Предстои и консервиране и освежаване на дървената конструкция на един от символите на града, съобщиха от общинската администрация.

Необходимостта от тези дейности е установена след обследване на Часовниковата кула от специалисти в областта на културните паметници, дървообработването и часовникарството. На огледа са присъствали също кметът на общината Денчо Бояджиев и неговият заместник Мирослав Грънчаров.

Експертите са констатирали, че камбаната на часовника не бие поради повреда в част от механизма. Тя ще бъде отстранена от столичната фирма, която има договор за поддръжка на часовника.

Куполът на строената през 1864 г. 26-метрова кула също има нужда от ремонт. Дървената част ще бъде почистена и лакирана с помощта на алпинисти отново през септември.

По време на обследването е било установено още, че декоративното осветление на кулата е амортизирано и се нуждае от подмяна. Предстои поставяне на нови икономични осветителни тела, които ще са част от новата визия на общинската управа по поддръжка и акцентиране върху сгради - символи на града, допълват от общината.

Последно променена в Събота, 22 Август 2020 19:11
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 485 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...