Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 9:39

100 деца от Разград участват в дейности по "Еколято 2020"

100 деца от Разград участват в дейности по "Еколято 2020" Снимка: © Лудогорие инфо

Във връзка с дейностите по Плана на "Еколято2020", което се провежда за 23-та поредна година в Разград,

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Разград проведоха занятия с ученици от различни възрастови групи на тема „Електронен свят".

Темата е заложена в Националната програма за превенция на психоактивни вещества в училищна среда за ученици 5-7 клас. Присъстваха около 100 деца като целта беше да се почувства и разбере зависимото поведение, да се научат да използват „електронния свят" умерено, да се получи повече информация и различни гледни точки от всички участници по темата, да се провокира интерес за дискусия, да се научат на лична отговорност и регулация на дейностите.

Лекторите и децата говориха за магическите кристали и зависимостта от тях – или за: телефоните, компютрите, плейстейшъните, таблетите, компютърните игри. Подчертано беше, че някои стратегически игри развиват различни умения, които могат да послужат за практически ситуации в живота, но обяснена беше и вероятността им да се отразят негативно върху ежедневието на ползващите.

Децата правиха енергизиращи упражнения, играха състезателни игри за екипна работа. С играта „Алкоочила" всички участници имаха възможността да усетят какво е чувството, когато си употребил алкохол.

Последно променена в Четвъртък, 20 Август 2020 18:50
Оценете
(1 глас)
Прочетена 307 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...