Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:49

Професионалната гимназия по облекло в Разград чества 25-годишнина

Професионалната гимназия по облекло в Разград чества 25-годишнина Снимка: © Лудогорие инфо

Професионалната гимназия по облекло "Станка Николица Спасо-Еленина" в Разград отбеляза днес 25 години от създаването си.

Годишнината бе чествана с празничен концерт в Общинския културен център.

Училището е открито през 1994 год. след обособяването на професионалните паралелки на ООУ "Стоян Пандуров" в СПТУ. През годините на своето съществуване се е трансформирала съгласно нормативната образователна уредба от техникум в професионална гимназия по облекло. В продължение на 25 години гимназията подготвя кадри по професиите дизайнер, моделиер-технолог, оператор в производство на облекло и козметик, бе припомнено на тържеството. Представени бяха и настоящите успехи на възпитаниците и преподавателите.

Учениците и учителите бяха поздравени от заместник областния управител Евгени Драганов. Той пожела на педагозите да съхранят творческия си ентусиазъм, а на учениците да изпълняват и помнят съветите на учителите си.

На тържеството бяха отличени победителите в конкурса за написване на есе, стихотворение и презентация на тема "Да оставиш следа след себе си". Наградени бяха и най-добре представилите се във фотоконкурса "Моят нестандартен клас" и конкурса "Грим и прическа".

Гостите присъстваха и на демонстрации на уменията, които придобиват учениците, изучаващи моден дизайн и козметични услуги.

Началото на честването бе поставено пред сградата на гимназията с пускане в небето на 25 гълъба - символ на успешното развитие на училището.

Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2019 15:44
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 118 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...