Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 4:10

Община Разград финансира 22 проекта на читалища

Община Разград финансира 22 проекта на читалища Снимка: © Лудогорие инфо

Община Разград финансира 22 проекта на читалища, съобщиха от общинската администрация. Комисия е разгледала

подадените предложения от културните институции в общината, като всички са получили одобрение. Финансирани са проекти на 10 читалища за купуване на озвучителна и осветителна техника, и на три - за доставка на компютърна техника и периферни устройства.

Шест културни институции са получили средства за носии или елементи за носии, сценично облекло и реквизит. На други три читалища са отпуснати пари за подпомагане на организирането на чествания на годишнини, празници, за възстановки на обичаи и ритуали, спектакли, концерти.

Средствата за укрепване и развитие на читалищната дейност в община Разград са от собствени общински приходи и през тази година са завишени на 10 000 лв. - от 5000 лв. през 2018 г., посочват от местната администрация.

Даниела Петрова, старши експерт в Регионалния експертно-консултантски и информационен център "Читалища" в Разград, коментира, че процедурата се е оказала изключително добра практика - както за мотивиране на читалищата в търсенето на допълнително финансиране, разработване и кандидатстване с проектни предложения, така и за разширяване и разнообразяване на дейността им. Тя благодари на ръководството на общината за това, че са повярвали в идеята, подкрепили са я, и вече втора година се подпомага читалищната дейност с общински средства.

Последно променена в Събота, 10 Август 2019 22:19
Оценете
(1 глас)
Прочетена 266 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...