Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 5:44

„Два билета за Париж“ е новото премиерно заглавие на театъра в Разград

„Два билета за Париж“ е новото премиерно заглавие на театъра в Разград Снимка: © Лудогорие инфо

Съвременната ситуационна комедия „Два билета за Париж" по Христо Христов е най-новото заглавие в афиша на

Театрално-музикалния център в Разград, съобщи на пресконференция директорът на културната институция Тодор Мадолев. Премиерата на спектакъла е на 2 юли от 19 часа в залата на Общинския културен център.

Режисьор е Робин Кафалиев, постановката е на Тодор Мадолев, а художник е Теодор Даскалов. Освен известния на разградската публика с множеството си участия в местни театрални проекти Робин Кафалиев, в спектакъла участват и актьорите Таня Кожухарова, Атанас Бончев-Наката, Мариела Топалова, Цветана Благоева, Марияна Бранкованова, Николай Сяров, Йоана Иванова и Яцек Янков.

Основното сюжетно действие проследява сватбените перипетии, свързани с два самолетни билета за Париж, разказа режисьорът на постановката Робин Кафалиев. Той посочи, че тематиката е любовна, свързана е с чудесата, обратите, смешните, плашещи, тъжни и изненадващи неща, които се случват, когато сърцата на хора на различна възраст се притеглят като магнити едно към друго. Той счита, че зрителят ще се припознае в някой от образите, защото се използват съвременни похвати за представяне на комедийните ситуации и на отношенията между различните герои. Таня Кожухарова подчерта, че всеки един персонаж в комедията е изправен пред нелепи и абсурдни ситуации, а актьорът Атанас Бончев призна, че е приел предизвикателството с участието си в постановката, защото работата по нея е "трудна, фина и деликатна".

Щастлив съм, че Театрално-музикалният център в Разград завършва творческия сезон с тази хубава комедия, която съм убеден, че ще зарази публиката със смях през сълзи, обобщи директорът на културната институция Тодор Мадолев.

Последно променена в Събота, 29 Юни 2019 13:38
Оценете
(2 гласа)
Прочетена 226 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...