Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:07

Започването на собствен бизнес е възможност за реализация на младите в Разградско Избрана

Започването на собствен бизнес е възможност за реализация на младите в Разградско Снимка: © Лудогорие инфо

Започването на собствен бизнес е най-добрата възможност за професионална реализация на младите хора в малките и

средните общини в област Разград.

Това показват резултатите от проучването на мнението и нагласите на младежите в региона, направено като част от дейностите по проекта "Младежки информационно-консултантски център в Разград", съобщи на заключителна пресконференция ръководителят му Диляна Станчева.

Младежите от малките населени места в региона смятат още, че работата в администрацията или в селското стопанство също би ги задържала по родните им места. Важно за тях е и подобряването на градската среда, образованието и здравеопазването. Една част от младежите са решени след като завършат висшето си образование, да натрупат опит и да се докажат в по-големи градове, и едва след това да се върнат по родните си места. Има младежи, които пък искат да заминат в чужбина, където, мислят, че трудът им ще бъде заплатен по-добре.

Като основен проблем на подрастващите в региона е посочена липсата на информационни центрове, където могат да получат консултации за професионална и личностна реализация, отбеляза Станчева. Тя отчете, че по проекта са организирани поредица от работни срещи в седемте общини в област Разград, както и обучения на млади хора за придобиване на умения за развитие и самоусъвършенстване.

По думите й, проектът провокира младежите и децата да бъдат и най-младите журналисти в медийните среди в региона. Те са подготвили свои материали - стихотворения, разкази, есета, интервюта, които са публикувани в деветия броя на "Вестник без име".

Като част от заключителните дейностите по проекта, изпълняван от сдружение "Младежки форум 2001-Разград" в партньорство с Центъра на НПО в Разград, е и състоялата се днес дискусия "А сега накъде - пътят пред младите хора". В срещата участваха представители на местната власт, на образователни институции и социални служби, на съда, прокуратурата, полицията, които представиха вижданията си за ангажираността на младите хора в област Разград.

Организиран бе и благотворителен базар с ръчно изработени коледни предмети, събраните средства от който ще бъдат предоставени на Младежка банка-Разград за финансиране на проектни идеи на млади хора и младежки групи.

Последно променена в Вторник, 12 Декември 2017 19:42
Оценете
(1 глас)
Прочетена 230 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...