Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:38

Полицейска хроника: Нелегален алкохол и наркотици са открити в Глоджево Избрана

Полицейска хроника: Нелегален алкохол и наркотици са открити в Глоджево Снимка: © Лудогорие инфо

В Районно управление на МВР Ветово е започнало разследване във връзка с установен в град Глоджево случай на нелегално производство

и съхранение на алкохол, с цел разпространение.

При извършена операция, с участие на служители от РУ - Ветово и Агенция "Митници"- Русе, на територията на гр. Глоджево са установени незаконен казан за производство на ракия и съхранявани количества от алкохол, предназначени за търговско разпространение.

Действията са реализирани на 14 август. При проверка в частен дом на адрес в гр. Глоджево, обитаван от 56-годишна жена, служителите са констатирали, че въпросната жена държи с цел разпространение около 93 литра ракия, без надлежно разрешение.

При проверка в магазин за хранителни стоки, на друг адрес в града, полицаите и митничарите са констатирали, че в търговския обект се разпространяват и държат акцизни стоки - около 20 литра ракия, без бандерол, който се изисква по закон.

При паралелно извършени оперативно-издирвателни мероприятия, полицаите са събрали данни, че на адрес в града, в нарушение на установения ред се държат материали, както и технически съоръжения изградени и предназначени за производство на алкохолни напитки. При проверка на въпросния адрес, служителите са открили такова техническо съоръжение за производство на спиртни напитки, което им е било предадено.

Констатираните нарушения са документирани от полицаите и митничарите, в съответствие с техните компетенции. В РУ – Ветово е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Русе.

Полицаи от РУ Ветово са започнали разследване, във връзка с установен мъж с наркотици в гр. Глоджево. При процесуално-следствени действия, извършени в дома на въпросното лице, служителите са намерили наркотични вещества – марихуана, семена от марихуана, а също две броя везни и пластмасов гриндер.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по разследването им продължава под надзора на прокуратурата.

Последно променена в Сряда, 19 Август 2020 19:19
Оценете
(4 гласа)
Прочетена 1183 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...