Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:05

Нов ученически автобус получи училището в град Глоджево Избрана

Нов ученически автобус получи училището в град Глоджево Снимка: © Лудогорие инфо

Чисто нов ученически автобус получи от Министерството на образованието и науката Средно училище „Христо Ботев" в град Глоджево.

От понеделник, 3 август 2020 година, новият 32-местен „Исузо" е паркиран в двора на училището и предизвиква любопитните погледи на минувачите. Той е изцяло оборудван според нормативните изисквания за превоз на деца и ученици. Автобусът покрива екологичните норми „Евро 06" и разполага с климатик, осигуряващ по-добри условия и комфорт при пътуване. Осигуряването и доставката му са резултат от проявеното разбиране и енергичното съдействие на кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед. С новия автобус в голяма степен ще бъдат удовлетворени дългогодишните нужди на учебното заведение от училищен транспорт.

В средното училище в град Глоджево през последната учебна година са се обучавали общо 315 ученици от които 42 са пътуващи от четири съседни населени места, съобщи директорът на учебното заведение Алеко Алеков. За предстоящата учебна година се очаква броят на пътуващите да нарасне с поне още 10, имайки предвид предпочитанията на родителите децата от закритото училище в село Равно, които масово се насочват към училището в Глоджево. Поради това и с оглед създаване на организация за скъсяване на времето за пътуване, особено при зимни условия, голяма е вероятността през следващата учебна година да се ползват два автобуса по различните направления, но това ще го уточним с ръководството на общината, допълни Алеков.

Последно променена в Четвъртък, 06 Август 2020 11:17
Оценете
(3 гласа)
Прочетена 1029 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...