Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:25

Започна сеитбата на есенниците в Глоджево Избрана

Започна сеитбата на есенниците в Глоджево Снимка: © Лудогорие инфо

Фирма ,,Клас Комерс–2" ЕООД, гр. Глоджево, с управител Христо Христов е специализирана в отглеждане на зърнени култури.

Младият бизнесмен сподели пред репортер на Лудогорие инфо, че през тази есен възнамерява да засее около 6 200 дка земя с пшеница. Първите сеитбени дейности стартираха на 26-ти септември, тази година, в землището на гр. Глоджево.

Христо Христов изтъкна, че през вегетационния период се включват голям набор от селскостопански машини сред които: машини за почистване и обеззаразяване на семената, машини за предсеитбена обработка на почвата, за сеитба, валиране, както и растително защитна техника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В момента на полето е специализираното ремарке за доставка на семена и зареждане на редосеялката, която е с капацитет 8 тона. Сеитбата се извършва с редосеялка ,,Хорш", която е в състояние да извършва едновременно четири операции при сеитбата: да разрохква почвата; да притъпква и подготвя твърдо легло на семената; да осъществява самата сеитба и да валира.

Изключително съвестно се отнасят към пряката си работа всички механизатори, ангажирани със сеитбата. Механизаторът Ахмед Ахмед за една смяна засява 500 дка. Това осигурява засяване на пшеница в оптимално допустимите срокове за сеитба до 10 октомври.

Последно променена в Четвъртък, 27 Септември 2018 08:54
Оценете
(5 гласа)
Прочетена 1799 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...