Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:06

Адем Хаджимемишев е избран за кмет на град Глоджево на частичните местни избори Избрана

Адем Хаджимемишев Адем Хаджимемишев

Приключиха частичните местни избори в град Глоджево, община Ветово.

Изборният ден премина спокойно при сравнително висока избирателна активност.

С право на глас в населеното място са 3013 души.

По неокончателни данни, кандидатът на партия ДПС (Движение за права и свободи) Адем Хаджимемишев е новият кмет на град Глоджево, община Ветово. Той победи в кметската надпревара с общо 939 гласа (с 55 гласа преднина) своя опонент Мустафа Яхя, издигнат от партия ДОСТ, който получи 884 от гласовете на избирателите.

Припомняме, до частичните избори в град Глоджево се стигна след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 година. Той мотивира оттеглянето си с проблеми с кмета на община Ветово Георги Георгиев, които според него ощетяват жителите на Глоджево за сметка на общинския бюджет. На първия тур на частичните избори за кмет, на 19 февруари, Адем Хаджимемишев от ДПС получи 581 гласа, а Мустафа Яхя от ДОСТ получи 784 гласа.

Развръзката на кметските избори в Глоджево се очакваше с повишен интерес от двете конкурентни партии, чиито кандидати се състезаваха за кметския стол до днес. Повече от ясно е, че всяка от тях ще направи своите изводи и поуки, с които ще бъде съобразена предстоящата им предизборна кампания за 44-я парламент. 

Последно променена в Неделя, 26 Февруари 2017 22:51
Оценете
(20 гласа)
Прочетена 5127 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...