Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 12:53

Второ издание на конкурса за най-добро домашно вино се състоя в Глоджево Избрана

Второ издание на конкурса за най-добро домашно вино се състоя в Глоджево Снимка: © Ludogorie Info, М. Камбешев

Конкурс под надслов „Най-добро глоджевско вино", организиран от Читалище „Просвета 1910 г." в град Глоджево се състоя дни преди празника Трифон Зарезан.

Участие в надпреварата взеха над 20 утвърдени производители на бели и червени вина, които се състезаваха за титлата „Най-добър винар".

Регламентът включваше редица условия, които участниците трябваше да спазят, но задължителни бяха изискванията вината да са само собствено производство и да са от реколта 2015 година.

Представените за участие вина бяха дегустирани и оценявани от компетентно жури, съставено от видни ценители и дългогодишни производители на божествения еликсир в състав:
Георги Янев – председател – агроном, земеделски производител;
Павлина Аврамова – член - бивша учителка, общественик;
Неделчо Петров – член - бивш учител, общественик;
Салим Саравели – секретар – икономист и земеделски производител.

Големият брой представени хубави домашни вина, с високо качество, добър вкус и цвят, затрудниха оценяващата комисия, но в крайна сметка тя успя да отличи и да обяви победителите, които получиха грамоти и предметни награди.

Класирането се подреди по следния начин: на първо място се класира Ахмед Софта (пенсионер), на второ място – Атанас Йорданов (общественик), а на трето място – Илхан Абтиходжев, настоящ кмет на град Глоджево. Комисията присъди и две утешителни награди – на Баки Солак и на Хюсеин Хасанов.

Лудогорие инфо

Вижте снимки от събитието !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последно променена в Събота, 02 Април 2016 00:52
Оценете
(5 гласа)
Прочетена 1443 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...