Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:33

Наим Сюлейманоглу почина на 50-годишна възраст Избрана

Наим Сюлейманоглу Наим Сюлейманоглу

Роденият в България трикратен олимпийски и световен шампион Наим Сюлейманоглу, непобедимият в тежката атлетика на света малък Херкулес

претърпя единственото поражение - загуби днес битката с живота.

Петдесетгодишният щангист почина днес около 2.45 часа в болницата Мемориал-Атакьой, където го лекуваха от 26 септември насам.

Малко след съобщението за кончината на Наим турският президент Реджеп Ердоганизказа публично съболезнованията си на семейството, на близките, на обществеността.

Ердоган лично се бе разпоредил за лечението на Сюлейманоглу. Той бе и първият, който го посети в болницата след извършената трансплантация на черен дроб.

Преди една седмица Наим бе опериран от мозъчен кръвоизлив и оттогава бе на системи.
Кончината на световноизвестния щангист потопи в скръб неговите близки, приятели, почитатели, спортните деятели, цяла Турция.

Турските телевизии излъчват предавания за Наим Сюлейманоглу, предават ключови моменти от живота му - бягството от България, това че покойният президент Тургут Йозал изплати един милион долара на българската федерация по щанги и откупи състезателните му права, припомнят се състезанията и 46-те рекорда на малкия Херкулес, които 29 години останаха ненадминати.

Много млад си отиде от този свят. Почивай в мир, Наим, Турция и България винаги ще те помнят като най-великият щангист на века!

 Лудогорие инфо изказва съболезнования на близките и роднините на великия щангист!

Последно променена в Събота, 18 Ноември 2017 20:18
Оценете
(1 глас)
Прочетена 885 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...