Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:31

Започват тържествата в чест на 110-годишнината от рождението на Вапцаров

Четвъртък, 28 Ноември 2019 16:15
Никола Вапцаров Никола Вапцаров

От 29-и ноември стартира Програмата по повод честванията на 110-годишнината от рождението на поета Никола Вапцаров. Тя започва с конкурс

на стихове за Вапцаров.

Никола Вапцаров е единственият българин със Световна награда за мир.
На 2-ри декември ще се проведе среща на възпитаниците на Военно-морското училище във Варна с колектива на училище "Никола Вапцаров" в морската столица. Пълна със събития е датата 7-и декември: В 09.00 ч. ще се проведе тържествено поднасяне на цветя пред паметника на Вапцаров в София на ул. "Московска", в 11.30 ч. е срещата с чуждестранни издатели и преводачи на творчеството на поета, в 16.00 ч. се открива изложбата "Чака ме светът" в Литературния музей на Никола Вапцаров в София, а в 18.00 ч. е концертът в зала 7 на НДК, под патронажа на президента Румен Радев.

В концерта ще участват много актьори, музиканти и певци, мултимедийно ще бъдат представени документални кадри от живота на Вапцаров, ще прозвучат негови стихове.
Тържествата продължават и на 8-и декември, за когато е предвидена среща с колекстива на училище "Никола Вапцаров" - гр. Пловдив.

На 9-и декември ще се проведе среща с ръководството на Община Бяла Слатина и колектива на училище "Никола Вапцаров" в града.

На 10-и декември в читалище "Никола Вапцаров" събитието ще почетат жителите на гр. Шипка. На 12-и декември ще се проведе среща с колектива на на Военното училище и Военният архив във Велико Търново.

Последно променена в Събота, 30 Ноември 2019 18:20
Оценете
(1 глас)
Прочетена 4938 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...