Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 3:51

Русенската опера представя премиерно балетния спектакъл "Лебедово езеро" Избрана

Четвъртък, 12 Април 2018 11:16
Русенската опера представя премиерно балетния спектакъл "Лебедово езеро" Снимка: © Лудогорие инфо

Премиерата на балетния спектакъл "Лебедово езеро" ще бъде представена утре вечер на сцената на Русенската опера. Това съобщи директорът на културната институция Иван Кюркчиев.

Постановката и режисурата са на Румен Рашев, който живее от 27 години във Венецуела и е професор в Университета по изящни изкуства в Каракас. Той е с огромен репертоар - с над 80 роли в класическия и съвременен балет.

"Надявам се постановката да бъде успешна", каза Рашев. Двамата с Кюркчиев заявиха, че целта е да се възвърне отново славата на русенския балет.

Директорът на Държавната опера каза още, че води преговори с Рашев за бъдещи съвместни проекти, а също и да застане начело на балетната трупа в Русе.

Силвия Томова, която е балетен консултант на трупата, заяви, че предстоящата премиера на "Лебедово езеро" е посветена на 90 години български балет и на 200 години от рождението на хореографа Мариус Петипа.

"Декорът е изработен в Германия. Имаме най-хубавия декор на "Лебедово езеро" в България", каза Първолета Чавдарова - художник на костюмите и декора.

Последно променена в Петък, 13 Април 2018 12:08
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 5149 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...