Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 4:05

Пареща седмица, леко захлаждане в петък

Пареща седмица, леко захлаждане в петък Снимка: © Ludogorie Info

През тази седмица ни очаква изключително горещо време – температурите ще се повишават с всеки изминал ден, като в сряда – 29 юли, на места градусите ще прехвърлят цифрата 40.

Днес ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 33 и 38 градуса.

Най-горещо днес се очаква да бъде в Русе, Сандански, Плевен, Велико Търново и Кърджали, като температурите там ще показват 37-38 градуса. От 2 седмици Балканите са обхванати от гореща вълна, чиито пик беше преди няколко дни над Западните Балкани, в Хърватия, Сърбия, голяма част от Унгария, където беше обявен червен код заради горещото време. България се намираше в периферията на тези горещини, но пикът на жегата у нас се очаква през тази седмица.

Във вторник – 28 юли, температурите още ще се повишат, като се очаква най-горещо да бъде в Сандански – 39 градуса, Велико Търново – 38 градуса, Русе, Кърджали и Плевен – 37 градуса. Температурите и по Черноморието ще се повишат и ще бъдат около 34-35 градуса. Най-ниската максимална температура за вторник се очаква да бъде 34 градуса – и "щастливците" ще бъдат София, Монтана и Варна.

В сряда – 29 юли, ще бъде още по-горещо – температурите в страната ще бъдат между 35 и 40 градуса, само по Черноморието ще са около 32 градуса. В сряда се очаква живакът да удари 40 градуса в Русе, Плевен и Кюстендил, 39 градуса в Сандански, Силистра и Пловдив, 38 градуса във Видин, Велико Търново и Ямбол, 37 градуса ще бъде в Благоевград и Кърджали, 36 градуса в Шуменско, 35 градуса в София. В четвъртък – 30 юли също се очаква да бъде парещо, с температури близки до тези в сряда. В последния ден на юли, се очаква градусите да се смъкнат с около 5 градуса, ще има и повече облаци.

Последно променена в Вторник, 28 Юли 2015 01:49
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 386 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...