Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 12:20

Петима влизат в битката за лидер на БСП

Петима влизат в битката за лидер на БСП Снимка: © Лудогорие инфо

Петима мераклии влизат в битката за лидерското място в БСП. Крайният срок за подаване на декларации

от кандидатите за председател на БСП изтече вчера.

7 кандидати подадоха документи за участие.

Всички кандидати за председател на Столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж – 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните структури на партията. "Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков", каза председателят на Централната комисия за провеждане на избора Емил Войнов.

Вчера изтече срокът, в който номинираните за председател на партията трябваше да подадат документи за участие в лидерската надпревара.

Самата Корнелия Нинова подаде своите документи на 4 август. Дотогава имаше подадени официални заявления за кандидати за председател от петима души – Галина Василева, Ирина Михайлова, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Вчера стана ясно, че Кирил Добрев също е подал документи.

„Кандидатите, които нямат изисквания стаж в национални органи на БСП, са Галина Василева и Ирина Михайлова Симеонова", посочи Емил Войнов.

Той подчерта, че предизборната кампания за кандидатите започва на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Самата Нинова вече обяви, че от 12-ти август излиза в предизборна кампания. За времето на партийната кампания Нинова ще бъде замествана от заместник-председателя Владимир Москов, който по думите на Нинова е "седем мандата кмет на Гоце Делчев, сега член на комитета на регионите, човек с голям организационен и политически опит".

Последно променена в Петък, 07 Август 2020 16:52
Оценете
(1 глас)
Прочетена 484 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...