Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 5:10

Бойко Борисов похвали избраните кметове и остро разкритикува т.нар. градска десница

Бойко Борисов похвали избраните кметове и остро разкритикува т.нар. градска десница Снимка: © БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов похвали избраните от местната коалиция ГЕРБ-СДС кметове и остро разкритикува

поведението на други десни партии на национална работна среща в София.Тя бе посветена на изминалите местни избори, анализите от тях и изводите. Бях провокиран да направя тази среща, защото в случаите, когато се събираме, аз ви се карам, и онези отсреща започват да мислят, че са някаква алтернатива, нещо по-силно, обърна се към участниците премиерът. На сцената в кино "Люмиер" Борисов изнесе речта си, ограден от всички избрани кметове на ГЕРБ-СДС.

Той добави, че се е говорило една седмица за изборната загуба на партията в Благоевград и Русе. Няма ли ги на картата градове като Стара Загора, Хасково/на първи тур още победа/. На Делян Добрев ще му кажа само, че по-добра реабилитация от тази няма, отличи заслугите на бившия енергиен министър и бивш депутат премиерът.
След това той отправи остри критики към т.нар. градска десница. Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да спрем да ги наричаме десница, това са деца, внуци на "червената номенклатура", заяви Борисов.
В изказването си не подмина и обвиненията на опонентите за купен ромски вот.

Казват, че циганите много обичали Бойко, има защо, защото им вкарахме в програмата 50 хиляди деца да учат, а не да крадат, обясни той. За София - ако не са ромите, кой ще ни чисти, да кажем на тези десните, добави лидерът на ГЕРБ. Затова считам, че имат повече право да гласуват за нас, убеден е той.

Борисов цитира и анализ на последните президентски избори, от който се виждало, че ромите обичат повече Румен Радев, за когото са гласували 40 915, докато претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева е взела малко над 19 хиляди ромски гласа.

Ако искаме да говорим за корпоративен вот, продължи той, за нас още не е минала давността на Костинброд. "Тези демократи ли, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била, тя сега с нейните сателити работи", обяви Борисов, визирайки левицата.

И обясни, че озлоблението срещу ГЕРБ се е засилило много след като третото му правителство е отменила купуването на самолетите "Грипен" и е предпочело новите Ф-16.Дадохме геостратегическото направление на България за пръв път реално, обобщи премиерът.

Станаха още по-яростни, продължи Бойко Борисов, когато за пръв път над един милиард лева вложихме в газовата преносна мрежа, такива усилия положихме за енергийните проекти,истинска диверсификация, подчерта премиерът.
Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолов, посочи премиерът.
Защо не ни подкрепиха поне сега, какво й харесаха повече на Мая, мутра ли е Фандъкова или диктатор, попита лидерът на ГЕРБ.

Да подкрепиш срещу десните партии опонента си и то този, "който водеше срещу белия автобус - колеги, толкова ли паднахте,защо, какво ви дразни у нас, че да предпочетете други, зададе въпрос Бойко Борисов.

Той отбеляза, че със СДС, с които бяха в коалиция за евровота и за кметските избори, са различни формации и няма да станат една партия, но синият цвят ги задължава да са заедно. А президентът Плевнелиев по-късно отговори на въпрос на журналисти, че с участието и изказването си пред форума, не се завръща в ГЕРБ, на който той никога не е бил и член.

Борисов се спря и на твърденията на БСП днес за репресирани след вота на някои места техни кандидати за кметове и близките им. Моля Корнелия Нинова да ми ги изпрати и, ако е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и този, който си го е позволил, просто ще види реакцията, помоли премиерът. Но, добави той, ако ние решим за Кърджали да пискаме, то е чудо там, но се справихме добре. Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани, които са подкрепили ГЕРБ.

Своите кметове посъветва да са много добри, честни и прозрачни. Но като видиш една хартийка, се наведи и я вземи, застани до опасната шахта, за да видят хората, че милеете за града, за тях, препоръча той.

Борисов завърши изказването си, отбелязвайки, че в родните места и на тримата опоненти Славяново, откъдето са родителите на Румен Радев, село Крушовица/Корнелия Нинова/ и Кюстендил/Мая Манолова/ГЕРБ са взели категорична победа.

В речта си премиерът подчерта, че няма сфера, в която да няма ръст, под четири на сто е безработицата. В същото време при служебното правителство се губят около 100 тира цигари, а сега контрабандата се громи.

Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2019 15:54
Оценете
(1 глас)
Прочетена 321 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...