Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:53

Борисов изиска от общините да кажат кои пътища да нямат винетка

Борисов изиска от общините да кажат кои пътища да нямат винетка Снимка: © Олег Попов

Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен от пътна такса, трябва да изпратят писмено искане

до регионалното министерство (МРРБ). Това предложение направи премиерът Бойко Борисов на среща със Сдружението на общините в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов официално се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система. Премиерът постави срок всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни.Регионалният министър Петя Аврамова заяви пред медиите след срещата, че към момента Варна, Пловдив, София и Асеновград искат възлови пътища да бъдат освободени от винетка.

Решението кой път да отпадне от такса ще се взима след решение на Общинските съвети. От сдружението на общините обещаха до всички общини да изпратят решението.
До срещата и споровете се стигна, след като на последното заседания за миналата година кабинетът реши бъдещата магистрала "Европа" (София - Калотина) да стане част от автомагистрала „Струма" и да се плаща винетка. Ощетени се оказаха редица софийски села в северната част на София.

Премиерът реши да поеме инициативата в свои ръце и еднолично нареди на Пътната агенция да падне винетката. Това даде основание и на варненци да надигнат глас, тъй като от години плащат, за да отидат до градските гробища, околните вилни зони и Златни пясъци.

"Общините да направят така, че след като искат пътищата да са общински, да си ги поддържат", смята Борисов.

Националното сдружение на общините обяви, че ще е нужно около седмица, за да уточни точно кои пътни участъци искат да се ползват безплатно.

Последно променена в Събота, 05 Януари 2019 00:10
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 308 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...