Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 4:37

Нинова: Промяната в здравния модел не може да се изпълни за един мандат

Корнелия Нинова Корнелия Нинова

"Има три теми, които изискват национално съгласие - здравеопазването, образованието и демографската катастрофа.

Промяната в здравния модел не може да се изпълни за един мандат, а изисква надмандатно мислене." Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова след среща с ръководството на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, цитирана от пресцентъра на партията.

Според Нинова обществото трябва да принуди политиците, който и да управлява, да се спазват базови правила и да има приемственост. "Резултатът от мандатното мислене се вижда в разрухата в здравеопазването. Ситуацията в сектора е изключително тежка, а двата модела, предложени от ГЕРБ, не стават", е коментирала лидерът на левицата. Нинова е добавила, че сдружението има конкретни предложения по "Визия за България", в частта за здравеопазването и затова срещите ще продължат.

Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров е изразил благодарност за срещата и е заявил готовност за разговор с всички, които искат да получат откровено и конструктивно мнение. "На едно мнение сме, че трябва да има приемственост, независимо кой е на власт. Не сме спестили критиките и се надяваме това да е оздравително и ползотворно", е заявил той след срещата с БСП.

Киров е подчертал, че нито един от двата модела на Министерство на здравеопазването не се ползва с одобрението на представляваната от него организация. "Става дума за набиране на средства. Няма и дума за промяна на системата и какво да се направи, за да стане по-добре, а само как да се наберат още средства, по калкулации около 800 млн. лв.", е посочил той. "Сега има задължителна осигуровка, която към момента не могат да съберат, а искат и втора задължителна", е коментирал още доц. Киров.

Последно променена в Петък, 12 Октомври 2018 08:01
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 204 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...