Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:50

Нинова: Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори Избрана

Корнелия Нинова Корнелия Нинова

Това мнозинство е изчерпано. Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори. Това заяви от парламентарната трибуна

лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде Агенция БГНЕС.

Нинова прочете традиционна за всяка нова парламентарна сесия декларация от името на парламентарната група на „БСП лява България", в която очерта основните ѝ политически приоритети.

В изказването си лидерът на левицата подчерта, че тази сесия започва с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство.

„В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко. Не само са съответните месеци и седмици, но и за последните 29 години. Срина се Търговския регистър, блокира целият икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолютно безпомощни да реагират на това. 250 000 души, които държавата е задължила да се застраховат с „гражданска отговорност", бяха излъгани от застраховател, който правителството е лицензирал. Държавата остана безучастна към тази трагедия. Трето – 17 души загинаха невинни, заради корупция и кражби, които вече убиват физически", посочи Нинова, визирайки тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле.

Според нея тази трагедия е създала голяма напрежение, на чийто фон е дошла и информацията, че чуждестранните инвестиции в страната са се сринали 10 пъти.

Нинова припомни още, че на1 октомври се очаква и ново увеличение на цената на газа, което се очаква да повлияе на цената на голяма част от стоките.

„Следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов – Борисов. Поискани оставки от Борисов се оспорват от Цветанов. За какво говори всичко това – за абсолютна нестабилност при управляващите и несигурност в страната", смята Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че вече само 20 депутати от парламентарната група ще стоят в пленарната зала, а останалите непрекъснато ще обикалят сред избирателите си, за да чуят техните искания. „Идваме при вас. Нека всеки разумен българин да даде своя принос, който с каквото може", призова Нинова. „Да променим модела и системата", допълни още тя.

Последно променена в Вторник, 04 Септември 2018 23:44
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 289 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...