Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:44

Ахмед Доган: ДПС вече се превърна в модел за балансираща партия на Балканите

Ахмед Доган Ахмед Доган

Всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на света се появяват, създават предпоставки за дестабилизация на политическия Логос на Планетата.

Това казва почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Думите му идват след като председателя на движението Мустафа Карадайъ го поздравява за рождения му ден в края на март. От пресцентъра на ДПС публикуват поздравлението на Карадайъ и думите на Доган едва сега, „поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти".

Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма..., заявява Ахмед Доган.

Другият случай стана актуален само от преди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо Китайският внос с 3% мито. В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия...

Тази ситуация я възприемам като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация. Но някой може ли да предвиди докъде може да стигне тази тенденция?

Всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на света се появяват, създават предпоставки за дестабилизация на политическия Логос на Планетата.

ДПС вече се превърна в модел за балансираща партия на Балканите. Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност. Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията, казва още д-р Доган.

Ако перифразирам един голям мислител на нашето време за избора на бъдещето: „Съдбата или Мечтата", аз избирам Кармата, защото предполага активното и отговорно включване на личността в процеса проектиране и опредметяване на динамичното равновесие, като начин за произвеждане на Бъдеще. Кармата и Съдбата не са тъждествени. Съдбата предполага относителна пасивност на личността и предписва предопределеност на Бъдещето.

Позитивното направляване на Кармата е целта на Пътя за постигането на субектност в обществото и историята, казва още почетният председател на ДПС.

Последно променена в Неделя, 08 Април 2018 18:59
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 196 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...

  1. ТОП
  2. КОМЕНТАРИ
  3. ТАГ