Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:23

Нинова завежда дело срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

Корнелия Нинова Корнелия Нинова

До края на деня завеждам дело в СГС на Десислава Атанасова и солидарно - на цялата ПП ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение.

Делото е заради злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Това съобщи на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство, добави Нинова.

Обсъдихме днес в ИБ на БСП тежката политическа атака срещу лидера на най-голямата опозиционна партия, която се базира на лъжи, клевети и манипулации, чрез използване на държавни, силови органи- в лицето на ДАНС, за натиск и чрез манипулиране на становището на главна прокуратура, където е казано, че няма данни за престъпление, заяви Атанас Зафиров. Заявяваме, че Корнелия Нинова има нашата пълна подкрепа и няма да се отклоняваме от нашия опозиционен път. Той се обърна към сценаристите от ГЕРБ: няма да ни уплашите, подчерта политикът.

Организираме протест срещу увеличаването цената на водата на 15 декември в 10.30 ч. пред КЕВР- каним всички софиянци, както и жителите на останалите 13 български града, в които ще има подобно повишаване на цената на водата, обяви още на брифинга Нинова.

На 15 декември, на закрито заседание, КЕВР ще вземе решение за увеличаване на цената на водата в 14 големи български града. Както следва: за София- с 9.5%, като стигне до 2.36 лв. на куб.м. , за Смолян- с 4.5% и ще стигне до 2.35 лв. за куб.м., Пловдив- 2.9% - става до 2.20 лв. за куб.м., за а Варна- с 2.7% и стига до 3 лв. за куб.м., за Силистра- с 6.5%- до 3.29 лв. за куб.м. и др.

Категорично се противопоставяме на увеличаването на цената на водата, то не е аргументирано, не е правено обществено обсъждане, посочи Нинова. Затова нашият представител в КЕВР няма да участва в това заседание . Това увеличение е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и защитава интереса на монополистите, поясни лидерът на БСП.

По темата лекарства и мораториума, наложен от ГЕРБ, със закона за бюджета за внос на нови молекули- категорично сме против този мораториум, гладувахме „против" и във зала, подкрепяме ветото на президента, заяви Нинова. Днес имахме разширено заседание на ИБ, с участието на здравния съвет, на експерти, лекари и ще продължим нашите законодателни инициативи по тема здравеопазване. Утре внасяме промени в НК- предлагаме да се третира като престъпление, квалифицирана контрабанда се казва „когато през границата на страната са пренесени лекарствени продукти в хуманната медицина в големи размери". Досега тези неща се третират като митническо нарушение, но не и престъпление, уточни Нинова. Затова сега тези хора, които извършват контрабанда на лекарства не носят наказателна отговорност, защото го няма в закона.

С това предложение криминализираме производството, вноса и износа, съхраняването, търговията на едро и дребно с лекарствени продукти в хуманната медицина, когато тези дейности се извършват в нарушение на закона. А той е за лекарствените продукти в хуманната медицина. Нашите краткосрочни мерки ги изпълняваме и утре това предложение ще бъде внесено в деловодството на НС, подчерта Нинова. Защото в установените случаи не е нормално това да не бъде престъпление и наказано със закон.

Казахме, че ще търсим широк разговор с експерти, с лекари, с другите политически партии, затова стартираме национална кампания „Здраве за всеки" като тръгваме по страната за дебати - каним всеки, независимо от политическите му пристрастия, съобщи Нинова. За нас проблемът здравеопазване става номер едно. Целта е смяна на този модел, обяви лидерът на БСП. Защото колкото и пари да се наливат в системата, те ще изтичат, не стигат до хората и промяна няма да има, каза Нинова.

Не планираме протести, свързани с вота на недоверие, а по проблеми, свързани с обедняването на хората, които влияят на доходите им, особено в здравеопазването, отговори лидерът на БСП на въпрос на медия. Тази седмица ще проведем разговори втори кръг с ДПС за вота на недоверие, ще ви информираме кога го внасяме, ориентираме се към темата- корупция, добави тя.

Последно променена в Вторник, 12 Декември 2017 19:15
Оценете
(1 глас)
Прочетена 200 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...