Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:40

Лукарски свиква Националния икономически съвет за т.нар. данък уикенд Избрана

Лукарски свиква Националния икономически съвет за т.нар. данък уикенд Снимка: © Ludogorie Info

Следващия понеделник икономическият министър Божидар Лукарски свиква Националния икономически съвет за изясняване на проблемите, които създава за бизнеса т.нар. данък уикенд.

Това заяви самият той на заседание на икономическата комисия в НС в отговор на въпрос на председателя й Петър Кънев, според когото в новите правила има абсурдни и алогични предписания.

Работодателските организации изказаха тревога и възражения по прилагането на правната уредба, предвидена в указания на НАП към Закона за ДДС. Наближава крайният срок - 14 февруари, до който дружествата трябва да подадат декларации за активите, които се ползват частично и за лични нужди и за които вече няма да имат право на данъчен кредит.

Лукарски призна, че има неясноти при прилагането на закона и те ще бъдат изгладени с наредбата към него. Съгласен съм с бизнеса и мисля, че можем да решим проблема в един диалог с работодателските организации, подчерта той. Ще чуем предложенията на хората и на ведомствата, ще поканим изрично ръководителя на НАП, обеща Лукарски. Имам усещането, че тези проблеми са вследствие на лоша комуникация между нормотворците и тези, които касае този закон- представителите на бизнеса, поясни министърът. И обеща след тези консултации, впоследствие да се направят изменения в прилагането на закона.

Последно променена в Четвъртък, 11 Февруари 2016 10:33
Оценете
(1 глас)
Прочетена 672 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...