Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:06

Енчев: Масовата приватизация е масова измама

Велизар Енчев Велизар Енчев

Ние ще водим жестока битка срещу дивашкия капитализъм и неолибералния модел. Ще инициирам блокиране на всички сделки от масовата приватизация, ако съответното предприятие не е развито.

Масовата приватизация е масова измама и на нея трябва да се реагира с ново законодателство.

Тя прилича на руската приватизация по своя смисъл. Това каза пред Нова телевизия независимият депутат и учредител на Движение за радикална промяна - "Българска пролет" Велизар Енчев.

"Можем например да откупим трите ЕРП-та. Не можем да развалим приватизационните договори, но можем да реагираме като Албания. БТК също е пример – приватизацията мина и през банката на приятелката на Бойко Борисов", заяви Енчев. Той даде за пример Унгария и Виктор Орбан, където се е действало по "правилен начин".

"Държавата трябва да се върне и моралът да се върне. И това ще стане, когато например се покаже как се узакони имотът на Росен Плевнелиев на Черноморието", категоричен бе политикът.

Енчев допълни, че днес ще внесе предложението ваканциите на депутатите да бъдат съкратени до почивните дни, които важат за всички работещи българи. Той се надява предложението му да бъде гласувано на заседанието на парламента в сряда и почивката на депутатите да бъде съкратена още от този Великден.

Преди седмица депутатите си гласуваха ваканция от 10 до 19 април. По традиция народните избраници почиват 10 дни от Разпети петък и това е предвидено в правилника за работата на Народното събрание. "Винаги съм говорил против тези дълги ваканции. Не може българските лекари, учители, държавни служители да почиват четири дни, а ние да почиваме 10 дни по Великден", заяви независимият депутат след гласуването.

За сравненията между новото движение на Енчев и гръцката СИРИЗА, депутатът уточни, че споделя идеите на управляващата партия в Гърция, но това са само идеи, без яснота дали ще бъдат реализирани.

Последно променена в Сряда, 08 Април 2015 17:25
Оценете
(1 глас)
Прочетена 494 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...