Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:07

Проверките на прокуратурата по казуса "Апартаментгейт" продължават, каза Сотир Цацаров

Сотир Цацаров Сотир Цацаров

Проверките на прокуратурата по казуса "Апартаментгейт" продължават. Изходът им ще бъде предопределен от резултатите

от данъчните проверки на НАП.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров. Коментарът си Цацаров направи пред журналисти в парламента. Поводът бе констатацията за липсата на нарушения и конфликт на интереси от страна на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество/КПКОНПИ/. По казуса проверки бяха образувани срещу председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министрите Николина Ангелкова и Цецка Цачева, бившите зам.-министри Ваня Колева и Красимир Първанов, както и срещу народния представител Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Цацаров обясни, че единият от сигналите - този срещу Цветанов в КПКОНПИ е дело на прокуратурата."Проверките при нас продължават и те не са свързани с производствата за конфликт на интереси. На всички от проверяваните лица са назначени данъчни проверки и данъчни ревизии, а на някои от тях - и на членове на техните семейства. Резултатът от данъчните проверки и ревизии, които извършва НАП и в момента, и които трябва да бъдат докладвани в прокуратурата - ще предопределят изхода и от прокурорските проверки", каза още той.

Цацаров обясни, че КПКОНПИ не може да се произнася по отношение на магистрати. "Това е скромната причина, поради която преписката на г-н Панов е препратена към Инспектората на ВСС", каза още той.

Последно променена в Сряда, 26 Юни 2019 19:18
Оценете
(1 глас)
Прочетена 309 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...