Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:05

Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз Снимка: © Cross

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива

без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март – когато – спомняте си, – всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – единствена – Президентът да не се качи на Шипка и да не говори.

Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде Агенция БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция. Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

Единственото вярно решение е саморазпускане на това Народно събрание, завърши президентът на Шипка.

Последно променена в Събота, 22 Август 2020 19:37
Оценете
(1 глас)
Прочетена 631 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...