Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:01

Призив на Борисов: На работа, до аптеката, до банка, до хранителния магазин и вкъщи

Бойко Борисов Бойко Борисов

„Оказа се, че в България текстилната и шивашката индустрия са развити. Да не стане някой да помисли,

че ние сме се засилили да правим бизнес и изнасяме, преди да сме не на 100, а на 1 000 % обезпечили и сигурни от това, което ще се произведе, за абсолютно всички". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на среща при президента Румен Радев.

„Платът с мембрана се произвежда на две места в България - в Габрово и във Велико Търново. Българската индустрия може да произвежда по 14 километра на ден плат и от 2 до 8 000 костюма на денонощие", уточни премиерът.

„Оказа се, че имаме много добри шивачи и кроячи. Максимум сме натоварили мощностите да си произведем за вътрешния пазар. Няма да се изнесе едни комплект навън, докато не се подсигурим.", категоричен бе той.

„Имаме огромни мощности за спирт. Хърватският колега плаче по телефона - нямат. Ние имаме стотици тонове и от резерва.", заяви още премиерът.

„Лесно е да се критикува, по-трудно е да седнем всяка конкретна мярка да я приложим. На практика сме забранили излизането на граждани да пътуват, освен ако не е за лечение, по екскурзии. Нямате представа колко трудно се оказа от Филипините, Хондурас, Аржентина да докараме туристи, които са тръгнали на екскурзия в разгара на кризата. Повече тези експерименти няма да допуснем - на работа, до аптеката, до банка, до хранителния магазин и вкъщи", коментира премиерът.

Последно променена в Сряда, 18 Март 2020 17:36
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 228 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...